ACR rekryterar Safety Manager

Pressmeddelande 2019-12-16

Svenska ACR Aviation Capacity Resources rekryterar Peder Andersson som Safety Manager med tillträde i mars 2020. Parallellt med uppdraget som Safety Manager kommer Peder Andersson att bidra med sin kompetens under etableringen av ett nytt affärsområde för att leverera kommunikations- och navigationstjänster, så kallade CN- tjänster, till flygplatser i Sverige och övriga EU.

ACR, som är Europas första privata aktör inom flygtrafikledning, bedriver flygtrafiktjänster vid 16 svenska flygplatser varav den största är Stockholm-Skavsta. På sikt är målet att etablera sig som en ledande aktör även på den europeiska marknaden.

–Vi har på senare tid mött ett växande behov av CN-tjänster från flygplatser i såväl Sverige som ute i Europa. Vi har dessutom nyligen vunnit en stor upphandling som förutom flygtrafikledningstjänster även omfattar CN-tjänster, säger ACRs VD Wilhelm Wohlfahrt.

ACR har mot den bakgrunden beslutat att etablera ett nytt affärsområde inom CN-tjänster med siktet inställt på att bli en ledande aktör i Europa.

– Rekryteringen av Peder Andersson ger oss spetskompetens inom området flygsäkerhet, teknikförvaltning och kunskap om effektiva ATM-lösningar. Vi måste hela tiden utveckla vår affärsmodell för att göra oss än mer attraktiva för våra befintliga kunder och andra flygplatser. Vi ser därför fram emot att få in Peder i vårt team, säger Wilhelm Wohlfahrt.

Peder Andersson, som tillträder den 9 mars nästa år, kommer närmast från Swedavia som funktionsområdesansvarig för Teknisk Flygtrafiktjänst (CNS) med fokus på flygsäkerhet, kvalitet och kommunikation med Transportstyrelsen vid förändringar i funktionella system. Rollen funktionsområdesansvarig för Teknisk Flygtrafiktjänst (CNS) har även innefattat ansvar för Swedavias CNS ledningssystem och intern rådgivning inom flygsäkerhet. Peder har lång erfarenhet från branschen och har tidigare arbetat förutom på Swedavia bland annat på Saab Systems och Transportstyrelsen.

– Det ska bli mycket spännande att påbörja tjänsten som Safety Manager på ACR och delta i utvecklingen av det nya affärsområdet. ACR är en av de allra mest intressanta aktörerna i branschen i Europa och nu kan vi ta bolaget till nya höjder, säger Peder Andersson.

För ytterligare information, kontakta:

Wilhelm Wohlfahrt, VD, mobil: +46 70-824 65 40, e-mail: ww@acr-sweden.se