Styrelsen

Lars Wahlström

Lars Wahlström

Ordförande

Lars har en gedigen ledarbakgrund, är synnerligen affärsinriktad, kund- och säljfokuserad och har djup kunskap om bemanningsbranschen i Norden. Lars kommer närmast från Proffice AB, där han var VD och Koncernchef fram till oktober 2008. Lars har tidigare arbetat för Manpower som VD för Sverigeverksamheten och för EF i olika länder och funktioner, bl a som Vice President Sales and Marketing. Styrelseledamot i ACR sedan 2006. Ordförande sedan 2016.

Jan Carlzon

Jan Carlzon

Ledamot

Jan Carlzon tidigare Verkställande Direktör för Scandinavian Airlines (SAS). Flygindustrin är fortfarande ett område som Jan brinner för. Efter 26 år i flygbranschen har Jan ett brett och värdefullt kontaktnät. Jan har gedigen kunskap i att leda företag och är mycket drivande i dagliga frågeställningar samt tillför ACR industriellt tänkande. Styrelseledamot i ACR sedan 2004.

Carl von der Esch

Carl von der Esch

Ledamot

Carl von der Esch, Jur.kand. från Stockholms universitet och reservofficer i flottan. Carl utnämndes till statssekreterare åt infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd oktober 2010 och därefter till statssekreterare i Försvarsdepartementet 2012-2014. Carl som har gedigen erfarenhet av politisk- och strategisk styrning inom infrastruktur och försvarsområdet kommer starkt att bidra till ACRs tillväxt. Styrelseledamot i ACR sedan 2015.

Peter de Jounge

Peter de Jounge

Ledamot

Wealth management Carnegie Investment Bank. Peter har finansiell rådgivning som specialistområde. Peter har arbetat hos ett flertal investeringsbanker såsom Deutsche Bank, UBS, Enskilda Securities, Alfred Berg och Hambros Bank i London. Peter ansvarar för finansierings- och företagsutvecklingsfrågor för ACR. Styrelseledamot i ACR sedan 2004.

Arne Stokke

Arne Stokke

Ledamot

Grundare och styrelseledamot i ACR sedan 2004.
Läs mer under Huvudkontoret.

Wilhelm Wohlfahrt

Wilhelm Wohlfahrt

Suppleant

Vd i bolaget. Läs under organisation. Grundare och suppleant i ACR sedan 2004.

Rolf Jonson

Ledamot

Rolf är specialist inom flygtrafiktjänster. Rolf kommer närmast från ACR som Safety Manager 2010-2016. Tidigare Transportstyrelsen där han var sakkunnig tillika ANS inspektör sedan 2001. Rolf har 20 års operativ tjänstgöring som flygledare. Rolf tillför ACR bred kompetens och erfarenheter från sina tidigare befattningar och även från sina internationella uppdrag. Styrelseledamot i ACR sedan 2016.

Rådgivare

Sebastian Ehrnrooth

Sebastian Ehrnrooth

Rådgivare till styrelsen

Civ.Ing. LiTH, MBA IMD Lausanne. Sedan 2000 verksam som partner i Segulah. Dessförinnan som management konsult på Bain & Company. Sebastian har sysslat med investeringsverksamhet inom en rad olika branscher, varav vissa nyligen avreglerade (post, apotek). Styrelseledamot i ACR 2012-2016.

Per Arne Watle

Per Arne Watle

Rådgivare till styrelsen

Vd för Wideröe 1997-2008. Därefter ledamot för ICB inom EU kommissionen 2008-2012. Styrelseledamot i NHO Luftfart, 2003-2008.

Ulrica Messing

Ulrica Messing

Rådgivare till styrelsen

Statsråd i regeringen mellan 1996-2006 och bland annat ansvarig för infrastrukturfrågor och regionalutveckling på Näringsdepartementet mellan 2002 och 2006. Ulrica har stor kunskap och erfarenhet av hur viktig infrastrukturen är för att skapa förutsättningar för utveckling i Sverige och för olika näringar. I dag har hon ett antal styrelseuppdrag. Styrelseledamot i ACR 2012-2015.