Simone Tuft ny Safety Manager

ACR Aviation Capacity Resources AB har stärkt kompetensen ytterligare inom flygsäkerhet och har utsett Simone Tuft till ny Safety Manager.
– Vi är mycket glada över att få med en så erfaren och meriterad medarbetare i bolaget. Med Simone ombord så stärker vi bolagets kompetens inom flygsäkerhet och ledning, säger vd Wilhelm Wohlfahrt.

Simone har lång erfarenhet inom flygtrafiktjänst, flygsäkerhet och ledningssystem. Hon har haft ansvar för att utveckla, implementera och underhålla flera ledningssystem med fokus på kvalitet och flygsäkerhet. Simone har tidigare varit delaktig i processen att starta upp och certifiera NUAC HB, detta som Chef för kvalitet, flygsäkerhet, security (Quality and Safety Manager), en befattning hon sedan hade kvar i många år.

Simone har under flera år arbetat med händelserapporter, analyser samt utredningar av händelser, från både leverantörer av flygtrafiktjänster och Transportstyrelsens sida.

Simone har därutöver en gedigen erfarenhet av olika regelverk inom flygtrafiktjänst och flygsäkerhet, och har arbetat internationellt med regelutveckling inom EU i flera år.

Simone började hos ACR AB i november 2021 och tillträdde i befattningen som Safety Manager under våren 2022. Hon har dessförinnan arbetat Avinor AS i Norge, Luftfartsstyrelsen och Transportstyrelsen samt NUAC HB. Simone har utbildning från universitet i Statistisk analys, riskanalys samt kvalitetsledning.

– Ökade nationella och internationella regelkrav skapar ett stort behov av att rekrytera de bästa profilerna inom sina expertisområden. Vi levererar flygsäkerhet och kundanpassade tjänster. Efter två tuffa år för flygbranschen måste flygplatser runt om i Europa effektivisera sin operativa drift och kapa kostnader. Flygtrafiktjänster är en stor kostnadspost på flygplatser. I de länder där det hittills getts möjligheter att upphandla flygtrafiktjänster i konkurrens blir priserna betydligt lägre. ACR följer även utvecklingen inom UTM och elektrifieringen av framtidens flyg. Områden som kommer att öka behoven av effektiva flygtrafiktjänster, säger vd Wilhelm Wohlfahrt.