Elflyget på frammarsch - Spännande utveckling både i Sverige och internationellt

Under två veckors tid har Sveriges första elflygplan gjort en turné i Sverige. Det skedde vid fem regionala flygplatser.

Film om Elflygsturnén som flög mellan flygplatserna Halmstad, Ljungbyhed, Kristianstad, Växjö och Kalmar. Filmen visar upp en rad nyheter om det klimatarbete som nu sker inom flyget och som genomförs vid regionala flygplatser. Följ med upp i skyn när lokala företrädare för politik och näringsliv fick flyga med i elflygplanet.

Det glädjer oss att ACR kunnat leverera säkra flygtrafikledningstjänster på Kalmar, Kristianstad, Ljungbyhed och Växjö flygplatser under Sveriges första elflygsturné.

Flygkanalen.se


Framtidens elflygplan. Nya flygplan som drivs med el syns vid horisonten. De stora flygplanstillverkarna tävlar nu om att utveckla eldrivna passagerarplan för korta distanser - för att minska både driftskostnader och utsläpp. Men först måste svårigheter kring batterivikt och kylning övervinnas. Hur lång tid tar det innan drömmen om supertysta elflygplan kan bli verklighet? Prototyperna är redan i luften.

Vetenskapens Värld - Framtidens elflygplan

Wilhelm Wohlfahrt